Hola a tots som l'Alexandra i la Mariona hem volgut fer aquest blog sobre Aplicacions Educatives a internet, o mostrarem molts dels programes, pàgines webs , vídeos, fotografíes interessants de l'assigantura.Esperem que us agradi fins aviat!

miércoles, 27 de abril de 2011

MERLI-CATÀLEG DE RECURSOS EDUCATIUS

Hola a tots i a totes,l’activitat que se’ns  demana aquesta setmana bé dedicada exclusivament el “Catàleg de recursos educatius-MERLI”. Aquest va ser promulgat pel  Departament d'Educació amb l'objectiu de proporcionar a tota la comunitat educativa un entorn de catalogació, indexació i cerca de materials didàctics.A continuació us explicaré pas a pas el que us trobareu i com podeu endinsar-vos en aquest nou recursos com a futurs i futures mestres.

1.    El primer que us trobareu un cop estigueu dins de la pàgina de manera global són: les noticies més destacades, els recursos més valorats , els comentats i el bloc de Merli amb els comentaris i valoracions de tots els usuaris. Seguidament, trobem l’opció de poder canviar l’idioma (català, castellà i anglès).
2.   També teniu l’opció si esteu enregistrats entrar com a usuari.
3.   Desprès teniu l’opció d’escollir el nivell (infantil,primària,secundària i batxillerat) i l’àrea que el trobareu a la part superior de la pàgina.
4.   Un cop escollim el nivel ens endinsem, en aquest cas, jo esculleixo infantil, i en la àrea sorgeixen les àrees del Decret, en aquest cas escolleixo comunicació i llenguatge.
5.    Un cop estem dintre la pàgina d’infantil ens trobem en la part superior l'opció d'ordenar els resultats per defecte, data, visites, alfabèticament, valoració i comentaris ,depenent dels nostres interessos. Desprès , mirant cap a la part esquerra trobem un recull de recursos relacionats  amb l àrea curricular escollida anteriorment. i veurem com se'ns desglossen en diferents apartats: aplicació, imatge, àudio, vídeo, document, pàgina web i interactiu. I a la part central de la pàgina trobem tots els recursos interessants segons el que vulguem buscar i podem clicar per informar-nos més. Un cop clicat ens surtira una pàgina on trobarem de manera detallda: l’autor, l’origen del recurs,  la descripció temàtica,  la descripció curricular, l’àmbit,  el context, l’idioma,  la durada, el recurs, la llicència i l'opció de poder-lo compartir via facebook, twitter, delicious, correu gmail o col·locar-lo a favorits.
6.   Podem clicar la pàgina on es troba l’origen del recurs i ens endinsarà en l’activitat i moltes altres per poder-les realitzar a l’aula.
  
Espero que us hagí servit de molt, ja que penso que és un gran recurs i com a futurs i futures mestres hem d’estar ben preparats i tenir les màximes eines per dur-los el millor els nostres alumnes.

ALEXANDRA


No hay comentarios:

Publicar un comentario